Charlotte Lauterbach

Charlotte Lauterbach

"Charlotte Lauterbach Produktion"Behöver du en programledare, konferencier/moderator eller speaker/voice over? Välkommen att kontakta mig här!

Jag har närmare 30 år bakom mig som radioprogramledare på bland annat Sveriges Radio och Mix Megapol - och jag har gjort allt från magasins-, relations- och lokala musikprogram till nationella nattprogram. Exempelvis har jag sänt "Vaken"(P3/P4) och "Karlavagnen"(P4). Jag har haft ett bröllop i direktsändning i mitt relationsprogram "Mix Match" (Mix Megapol) - och 2015 var jag programledare för "Vi i femman" i P4 Östergötland.

De senaste 15 åren har jag dessutom arbetat som speaker för såväl reklam som information. Jag har bland annat varit konferencier för musiktävlingar, modevisningar, galor och bröllopsmässor. Hösten 2011 lanserades dessutom min allra första smyckeskollektion!

Foto: Eric Robertson

Hej 2018!

CharlottePosted by Charlotte Lauterbach Sat, February 03, 2018 11:21:48
Igår fyllde min dotter 19 år. 19 år!!! Kändes som hon fyllde 18 bara härom dagen. Men nu är 2017 historia och jag tänker tillbaka på det som ett fantastiskt år! (Foto: Lekmann)

Jag trivs superbra som programledare för lunchpasset (10-14) i Lugna Favoriter. Från och med i år finns jag i radion också på lördagarsmiley Och hurra! Vi har fått både nytt sändningssystem och mixerbord under 2017smiley

Rusta jobbar jag superstolt vidare med!

...och gör så klart andra röstjobb också! Här på Tonic Produktion med Henrik Insulander i bakgrunden när vi gjorde radioreklamen för Garageportexperten.
I våras var jag konferenciere/speaker för en så kallad clinic med os-ryttaren Jan Brink. Kul och läskigt. Jag är ju faktiskt rädd för hästarsmiley

Men det jag är mest stolt över 2017 är att jag fick vara en del i MTG´s diabetessatsning och programleda MTG´s podd "Diabetesprofilerna". Peter Jihde, Molly Sandén Gladys del Pilar var några av mina gäster. Men det var inte bara kända personligheter med diabetes som berättade sina starka historier. Fantastiska människor som Johnny Ludvigsson och David Nathanson som vigt sitt liv åt att försöka klura ut hur diabetes fungerar och underlätta för de som lever med sjukdomen.

Missa inte heller 12-åriga Alrik Magnell som drömmer om att bli diabetesforskare för att bota diabetes så att barn med diabetes ska kunna ha samma drömmar och mål som alla andra.

Alla har något att lära av näringsfysiologen Fredrik Paulun´s kostråd. Visste du exempelvis att det är bättre att börja måltiden med att äta osten istället för brödet?

I sista avsnittet pratar jag med MTG´s nordiska VD Anders Jensen. Vi pratar inte bara om diabetessatsningen som MTG gör utan också om när hans son fick diabetes typ 1 i Bangladesh och höll på att dö, hur det är att leva med rädslan som förälder och om hoppet inför framtiden.

Jag gjorde 10 avsnitt och du kan höra alla avsnitt här!

Så fick jag ställa mig på andra sidan och bli intervjuad istället för tvärt om. Viktig att påminna sig om hur svårt det faktiskt kan vara att bli intervjuad! Speciellt att bara prata om sig själv i 45 minuter. Men det var en ära att få vara en av de utvalda profilerna i podden ”Radiofabriken” med duktiga Fredrik Rahlstrand. Inspelningen gjordes hemma i min soffa men som du ser på bilden hälsade Fredrik på i studion också. Poddavsnittet med mig kan du höra här.

Nu ser jag fram mot att susa vidare in i 2018! Det är ett spännande radioår då nuvarande koncessioner för all privat radio går ut 31/7. Vilka kommersiella radiokanaler som kommer att finnas efter sommaren är inte helt klart just nu. Ja, hej spännande 2018! Nu kör vismiley  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.